Odmładzanie roślin

Pozostałe rośliny doniczkowe

Re: Odmładzanie roślin

Postprzez Amanda » N mar 02, 2008 10:59 am

ja właśnie posadziłam sobie dracenę, nie ukorzeniałam jej w wodzie, bo ktoś mi napisał, że draceny mogą zgnić i że mają mały system korzeniowy -jakieś chwytniki, dlatego trzeba ja od razu do ziemi włożyć. Więc posadziłam ją do ziemi. Ciekawe czy coś mi z tego wyrośnie.
Amanda

Postprzez Czarodziej » Pn mar 03, 2008 11:41 am

Szybciej ukorzeniłabyś ją w wodzie w ziemi Ci ją szlag trafi. :D
Zapraszam wszystkich na prężnie rozwijające się forum o cytrusach, egzotyce i roślinach doniczkowych http://www.cytrusy.net.pl
Internetowa diagnostyka roślin cytrusowych, egzotycznych, doniczkowych, drzew i krzewów.
Czarodziej

Postprzez Amanda » Pn mar 03, 2008 5:40 pm

Powiedziano mi że zgnije w wodzie. To już nie wiem kogo mam słuchać. Sam mi nic nie chciałeś wcześnie powiedzieć
Amanda

Postprzez mikus08 » Śr kwi 02, 2008 2:18 pm

KaRo napisał(a):Czy pieńki juk muszą być zalane czymś tam(stearyną pewnie)?
Co zrobić by pędy postawione do ukorzenienia w wodzie nie zaczęły gnić, co mnie zdarza się wyjątkowo często.?

Jest taka specjalna maść ogrodnicza.. nie pamiętam nazwy... jest bardzo dobro około 10 zł
Michał, Harry, mikus08
mikus08

Postprzez mikus08 » Śr kwi 02, 2008 2:24 pm

Amanda napisał(a):Powiedziano mi że zgnije w wodzie. To już nie wiem kogo mam słuchać. Sam mi nic nie chciałeś wcześnie powiedzieć

Nie prawda nie zgnije. Tylko nie wsadzaj jej całej do wody max: 5cm. Ja tak robiłem parę razy i nic nie gnije. Tylko trzeba troszkę poczekać. ;)
Michał, Harry, mikus08
mikus08

Poprzednia strona

Powrót do Pozostałe