Warzywa i "pół-warzywa" w doniczce :P

Pozostałe rośliny doniczkowe

Warzywa i "pół-warzywa" w doniczce :P

Postprzez Pieczarka » Pt lut 05, 2010 9:55 am

Czy ktoś z was próbował siać w skrzynkach jakieś warzywa? Ja miałem kiedyś kwitnącego patisona lecz nie został zapylony bo go nie wystawiałem za okno.
Miałem też kiedyś wysokiego słonecznika który miał małego kwiata i były nawet ziarnka lecz mszyce zabiły mi go :(
Raz udało mi się wyhodować fasolę z jednym strąkiem.

W tamtym roku oczekiwałem na plony cebuli lecz cały czas był tylko cieniutki szczypiorek. Lecz nie ma się co dziwić bo powinno się siać w marcu a ja siałem w sierpniu :(

Miałem także paprykę z ziarek i miałem wiele sadzonek, które chyba osiągały max 10cm i stały lub żółkniały. Dałem koleżance jedną sadzonkę i trzymała ją w malutkiej donicce i była wysoka a po jakimś czasie dała kilka owoców.

Chciałbym zasiać sałatę w skrzynce - uda się?
Pieczarka

Re: Warzywa i "pół-warzywa" w doniczce :P

Postprzez tropic » So mar 20, 2010 6:54 pm

Witam, mnie udało się wyhodować kukurydzę. Kolby były małe i nie nadawały się do spożycia... :cry: (Prawdopodobnie przez wielkość doniczki...) Co do sałaty to nie wiem, ale można spróbować... i się przekonać. :D
tropic

Postprzez aparatkaa » Wt maja 04, 2010 1:30 pm

ja mam w doniczce zioła, posiałam też ruccole i roszponkę na razie bardzo ładnie rosną.
aparatkaa

Postprzez palmaa » Pt lip 09, 2010 10:32 am

Ja hodowałam marchewkę (wyrosła w rozmiarze mini-mini hihi :lol: ) ale była smaczna. ;)
palmaa

Powrót do Pozostałe