Domowa palmiarnia Przemo

Tutaj możemy umieścić zdjęcia czy listę hodowanych roślin

Domowa palmiarnia Przemo

Postprzez Czarodziej » N lis 04, 2007 4:00 pm

Moje rośliny

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam wszystkich na prężnie rozwijające się forum o cytrusach, egzotyce i roślinach doniczkowych http://www.cytrusy.net.pl
Internetowa diagnostyka roślin cytrusowych, egzotycznych, doniczkowych, drzew i krzewów.
Czarodziej

Re: Domowa palmiarnia Przemo

Postprzez KasiaWrona » N lis 04, 2007 9:13 pm

No ładnie, ładnie... A ja mam mieszkanie 41m bez balkonu i tylko dwa okna :cry: A i tak wszystko pozastawiane doniczkami i pojemnikami z nasionami...
KasiaWrona

Postprzez Ewa » Pt lis 16, 2007 9:57 pm

:roll: Ale masz dużo pięknych i ciekawych roślin :roll:
A co to rośnie w tych doniczkach :?: co jeszcze nie widać nic/ zielonego/ :?:
chyba na 39 fotce.......a palmy /pewnie o tym wiesz :lol: /masz piękne.
Ewa

Postprzez Czarodziej » Pt lis 16, 2007 10:17 pm

Nie wiem tylko o którą doniczkę chodzi w jednej rosną malutkie siewki kaktusów wyhodowanych przeze mnie z nasion a w drugiej malutka sadzonka palmy waszyngtonii. :D
Zapraszam wszystkich na prężnie rozwijające się forum o cytrusach, egzotyce i roślinach doniczkowych http://www.cytrusy.net.pl
Internetowa diagnostyka roślin cytrusowych, egzotycznych, doniczkowych, drzew i krzewów.
Czarodziej

Postprzez tengel27 » Śr lis 28, 2007 11:52 pm

Przemku - twoja kolekcja powala na kolana :shock: Rośliny mają u ciebie dobrze. Widzę, że i kaktusy znalazły u ciebie miejsce ;)
Pozdrawiam,

Dawid
tengel27

Postprzez KaRo » Cz lis 29, 2007 2:38 am

Zastanawiam się czy to jest na pewno mieszkanie blokowe?
Tyle tego i palmy ,które zajmują chyba najwięcej miejsca...
Zawsze chciałam mieć palmy..niestety nie umiem się nimi zajmować.
Dawno temu "zamordowałam" dużego Feniksa a w tym roku maciupkiego Cycasa :evil: :roll:
Próbowałam wyhodować daktylową z pestki - wyszedł kiełek i zmarniał...łeee ...już nie myślę o palmach.
KaRo
KaRo

Postprzez Czarodziej » So gru 01, 2007 10:16 am

KaRo napisał(a):Zastanawiam się czy to jest na pewno mieszkanie blokowe?
Tyle tego i palmy ,które zajmują chyba najwięcej miejsca...
Zawsze chciałam mieć palmy..niestety nie umiem się nimi zajmować.
Dawno temu "zamordowałam" dużego Feniksa a w tym roku maciupkiego Cycasa :evil: :roll:
Próbowałam wyhodować daktylową z pestki - wyszedł kiełek i zmarniał...łeee ...już nie myślę o palmach.

Niestety jest to mieszkanie w blokach(53m* trzy pokoje z kuchnią- okna na północ i południe), na własny dom z oranżerią na razie nie ma kasy, a co do palm jak wykiełkują waszyngtonie wyślę Ci sadzonkę z opisem hodowli i instrukcją na "niezamordowanie". :D :D :D
Czarodziej

Postprzez KaRo » So gru 01, 2007 11:55 am

Dziękuję za obietnicę,będę czekać a potem sprawdzą się Twoje umiejętności dydaktyczne hihihihhi :D
Oranżeria u Ciebie to konieczność ,skoro to odległa sprawa to pomyśl nad zabudową szkłem balkonu,
rozwiązałoby to problem do czasu aż znowu nasprowadzasz do domu różnych różności roślinnych.
Widziałam już tak zabudowane balkony w blokach...
A co żona na Twoje hobby?Tez lubi kwiaty ,czy protestuje przeciw dżungli w której mieszkacie?
Powiem szczerze - ja zazdroszczę Jej,chciałabym by mój M podzielał moje zainteresowanie ale jest raczej obojętny.
Czasem zachwyci go jakaś roślina ale tylko czasem.
KaRo
KaRo

Postprzez Ewa » So gru 01, 2007 1:18 pm

KaRo napisał(a):Powiem szczerze - ja zazdroszczę Jej,chciałabym by mój M podzielał moje zainteresowanie ale jest raczej obojętny.
Czasem zachwyci go jakaś roślina ale tylko czasem.

To jest prawda mojego M /*zmuszam* aby powąchał :) chociaż zerknął :D a on nic a nic/
Podziwiam ciebie Przemek ...w bloku uprawiać tyle roślin :roll: ja bym chyba zwątpiła :?
Ewa

Postprzez tengel27 » So gru 01, 2007 10:40 pm

Dziewczyny - my z Przemkiem jesteśmy tylko potwierdzeniem, że są też faceci lubiący roślinki. Ale i niektóre kobiety nie lubią takiej zieleniny w domu - moja była dziewczyna ciągle powtarzała, że jak chcę z nią być to mam się pozbyć tego chwastu. No i się pozbyłem.... :mrgreen:
Pozdrawiam,

Dawid
tengel27

Następna strona

Powrót do Rośliny Forumowiczów