MOJA działka

Wszelkie pozostałe tematy

MOJA działka

Postprzez KasiaWrona » So maja 03, 2008 6:16 pm

Udało się! Wreszcie mam swoją wymarzoną działkę :D Całe 67 arów pola do zagospodarowania-będzie gdzie sadzić. Działka w lesie, porośnięta drzewami owocowymi (głównie wiśnie), sosnami. Rosną teź dwie piękne brzozy i cztery orzechy włoskie. Szkoda tylko, że jest prawie płaska
kwitnace wiśnie.jpg
kwitnace wiśnie.jpg (79.65 KiB) Przeglądane 1087 razy
jedna z brzózek.jpg
jedna z brzózek.jpg (97.05 KiB) Przeglądane 1087 razy
druga brzózka.jpg
druga brzózka.jpg (90.78 KiB) Przeglądane 1086 razy
pierwiosnek.jpg
pierwiosnek.jpg (91.53 KiB) Przeglądane 1085 razy
Mieszkańcy działki i sąsiedztwa:
jaszczureczka.jpg
jaszczureczka.jpg (14.11 KiB) Przeglądane 1084 razy
konie z sąsiedztwa.jpg
konie z sąsiedztwa.jpg (32.05 KiB) Przeglądane 1083 razy
I chyba nie mniej szczęśliwa moja sunia:
Szczęśliwiec- Piątka.jpg
Szczęśliwiec- Piątka.jpg (80.68 KiB) Przeglądane 1080 razy
KasiaWrona

Re: MOJA działka

Postprzez Ewa » So maja 03, 2008 11:24 pm

Gratuluję pięknej działeczki ;)
Ale Kasiu przed tobą dużżżżo pracy!
Powodzenia ;)
Ewa

Postprzez KaRo » So maja 03, 2008 11:40 pm

Kasiu bardzo się cieszę,że udało sie sfinalizować sprawę.
Jesteś teraz panią na włościach.
Sąsiedztwo bardzo interesujące...ale najważniejsze przed Tobą.
Zagospodarowanie tego co już masz.
Zanim cokolwiek wytniesz pomyśl 10o razy,bo
łatwo i szybko sie coś usuwa ,dłużej czeka się aż coś urośnie do takich rozmiarów jak masz w tej chwili.
Jedynie nad orzechami włoskimi nie musisz się zbyt długo zastanawiać...
Jeśli nie wiążesz z nimi przyszłości zarobkowej ,tnij i sie nie przejmuj,zostaw jeden a i tak będziesz mieć z nim masę roboty jesienią... przekonasz sie wkrótce ,po pierwszym większym przymrozku...
kASIU ale przed Toba jeden z najprzyjemniejszych momentów w życiu ,który może trwac juz zawsze..
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo sił i wspaniałych pomysłów przy urządzaniu swojej działeczki.
KaRo
KaRo
KaRo

Postprzez KasiaWrona » N maja 04, 2008 10:01 am

Dzięki, dzięki! Wiem, że przede mną ogrom pracy, ale raczej mnie to cieszy niż martwi :mrgreen: Co do wycinania drzew, to jetem ostatnią osobą, która mogłaby zostać drwalem ;) , a i tak będę płakać nad każdym wyciętym drzewkiem, które będzie kolidowało z posadowieniem domu :cry: Orzechy na razie zostawiam bo rosną na skraju działki, tuż przy granicy. Nie dam rady ogarnąć od razu całego ogrodu (także z powodów finansowych). Zaplanowałam, że będę "szła" od domu wgłąb, więc zanim przyjdzie pora na orzechy trochę czasu minie. Wiem napewno, że zostają brzozy, a nawet planowałam dosadzić inne gatunki (np. brzozę pożyteczną) i stworzyć coś w rodzaju brzozowego zakątka z kwietną łąką pomiędzy dzewami :lol: Chciałabym jeszcze staw i strumień... W niedalekiej odległości od planowanego domu jest mały lasek sosnowy gdzie chciałabym posadzić różaneczniki i wrzosowisko na skraju. Mam trochę pomysłów ale wciąż nie widzę całości, jak to wszystko skomponować :shock: Myślę, że dopiero w praniu wyjdzie co i jak. Pozdrawiam. Kasia
KasiaWrona

Postprzez Andrzej1234 » Wt maja 06, 2008 4:34 pm

Jest świeeetnie :) nawet nie wiesz jak zazdroszczę... ja też chce! :D :) eeech... kiedyś też będę miał własną działkę :) (wow ale postanowienie :D )
Andrzej1234

Postprzez KasiaWrona » Wt maja 06, 2008 10:03 pm

Andrzej1234 napisał(a):Jest świeeetnie :) nawet nie wiesz jak zazdroszczę... ja też chce! :D :) eeech... kiedyś też będę miał własną działkę :) (wow ale postanowienie :D )

Oczywiście, że będziesz miał :!: Wszystkim miłośnikom roślin życzę przynajmniej takiej działki jak moja. Pozdrawiam. Kasia
KasiaWrona

Postprzez nitaknitka » Śr maja 14, 2008 10:57 pm

Działka wspaniała!
Przestrzeń świetna, a sąsiedztwo do pozazdroszczenia.
Ja na razie zadowalam się roślinkami w doniczkach (nawet truskawkami :)na 39metrowym trawniku!

Trzymam kciuki za całokształt :)!
nitka
nitaknitka

Powrót do Towarzyski