Mój miniaturowy ogródeczek

Zdjęcia i informacje o ogrodach i roślinach ogrodowych Forumowiczów

Re: Mój miniaturowy ogródeczek

Postprzez Paul 305 » Wt mar 13, 2012 7:57 pm

Pieknie i nie banalnie jest w Twoim miniaturowym światku florystycznym. :)
Harmonia i kontrast w tej pozornej sprzeczności zawiera się istota piękna...
Paul 305

Re: Mój miniaturowy ogródeczek

Postprzez Cephalotus » Wt mar 13, 2012 8:26 pm

A witam,
już tak dawno tutaj nie wchodziłem, że strach. Dziękuję bardzo za miłe słowa. Dodam, że w tej kwestii zaszło u mnie całe mnóstwo zmian. Jak widzę, to nie miałem wtedy jeszcze storczykarium. Teraz już jedno mam, a planuję zbudować drugie. Opracowałem też wszystkie rodzime gatunki jakie uprawiam. Znaczy się ich opisy uprawy na zasadzie czego gatunek wymaga i jaki jest jego zakres tolerancji. Nie na zasadzie jak kto ma go uprawiać. Każdy może robić to po swojemu, byle wstrzelił się w te wymagania.

Na bazie swoich doświadczeń wiem, że skalniak pójdzie pod totalną rozbiórkę. Zostanie zrównany z ziemią i zbudowany od nowa. Z innych kamieni z innego podłoża, o zupełnie innym kształcie (kształt podstawy jedynie ten sam). Wszystko będzie dopasowane do gatunków jakie tam uprawiam ich wymagań i preferencji. Także czeka mnie trochę zabawy w tym roku. Całkiem możliwe, że wówczas znowu podzielę się zdjęciami. Raczej ogólnymi, bo nie bardzo robiłem zdjęcia konkretnych gatunków.
Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski

Moją pasją jest natura. | Moje zdjęcia
Cephalotus

Poprzednia strona

Powrót do Ogrody i rośliny Forumowiczów